Expertise & Mediation

 

Expertise & Mediation – U heeft schade aan uw schip, u bent ontevreden over uitgevoerde herstellingen of u bent verwikkeld in een discussie over uw schip met een derde partij waar het muurvast zit? Dan moet u kunnen rekenen op een objectieve, onafhankelijke expert met technische kennis en ervaring. 

Onze experten beschikken over een veelvoud aan certificaten, jarenlange ervaring én interpersoonlijke kwaliteiten om elk van deze opdrachten tot een goed einde te brengen.

Hieronder vindt u een oplijsting van onze diensten inzake expertise & mediation.

Schade-expertise

Zowel verzekeringsmaatschappijen als de particuliere watersporter kunnen rekenen op onze jarenlange ervaring in geval van schade. Waar ter wereld het schip zich ook bevindt, wij helpen u graag verder.

Tijdens een schade-expertise wordt:

  • de schade onmiddellijk vastgesteld;

  • de tegenpartij aansprakelijk gesteld;

  • bijstand verleend;

  • Indien nodig een contra-expertise opgemaakt;

  • het reparatiebestek gecontroleerd;

  • een fotorapportage en verslag gemaakt;

  • de oplevering van de reparaties gecontroleerd.

 

Tegen-expertise

U hebt schade geleden of veroorzaakt maar u bent het niet eens met uw verzekering of de expertise van de tegenpartij?

Dan kan u een tegenexpert inschakelen.

Te sneller u iemand onder de arm neemt om uw belangen te verdedigen, te beter uw belangen verdedigd kunnen worden en te groter de kans op een gunstige afloop.

Omdat een tegenexpert vaak later in het proces wordt ingeschakeld, is het van cruciaal belang om zoveel mogelijk informatie te verzamelen van op het moment van schade tot het inschakelen van een tegenexpert. Telefoongesprekken, mails, foto’s,…alles kan helpen uw verhaal te onderbouwen. 

 

Gerechtsexpertise

Wanneer uw dossier voor de rechtbank wordt gebracht, is het belangrijk de nodige documenten in handen te hebben die aanvaard worden door de rechtbank. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat verwacht wordt.  Een objectieve, onafhankelijke waarde- of schadebepaling kan een wereld van verschil betekenen in een rechtbank. Laat u daarom bijstaan door ervaren, deskundige gerechtsexperten.

 

Mediation

In geval van onenigheid over waarde- of schadedossiers, loont het vaak de moeite een bemiddelaar in te schakelen. Als onafhankelijke partij brengt een bemiddelaar de belangen van beide partijen in kaart. Op basis daarvan wordt er gezocht naar mogelijke oplossingen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Het focus van de bemiddelaar blijft steeds op het resultaat gericht en laat zich niet afleiden door persoonlijke belangen, ego’s of overtuigingen. Daar waar de communicatie is gestopt, kan de bemiddelaar soelaas brengen. 

Of de conflicten nu zijn ontstaan bij de aankoop van een voertuig, na uit uitvoeren van reparties of verhuur van een schip, wij hebben de nodige kennis en ervaring om op een professionele manier het gesprek in goede banen te leiden en tot oplossingen te komen.

Te sneller een bemiddelaar bij een geschil betrokken wordt, te groter de kans op slagen. 

Aarzel dus niet ons te contacteren.

Deel ons dienst -

Contacteer ons

Wenst u meer te weten te komen over onze werking? Of heeft u specifieke vragen rond een bepaalde opdracht of schip?

Wij horen het graag!