Veelgestelde
Vragen

INS Yacht Surveyor -

Heb Je Andere Vragen Contacteer Ons

– Lid van de HISWA-vereniging
– Nationaal en internationaal erkend
– Onafhankelijk en minimaal 10 jaar ervaring
– Vakkundige experts op HBO-niveau
– Verplichte beroepsaansprakelijkheid verzekering
– Via HISWA Vereniging aangesloten bij de GeschillencommissieWaterrecreatie in Den Haag
– Gebruik HISWA Algemene Voorwaarden voor Expertise
– Gebruik HISWA Aankoopkeuringsrapport
– Het HISWA-Aankoopkeringsrapport wordt geaccepteerd door verzekeringsmaatschapijen en financiële instellingen.

Het is verstandig om er een dag voor in te plannen, zelfs voor kleinere boten. In het algemeen is het moeiljik aan te geven hoe lang een (deel)inspectie duurt. Wat zeker is, is dat het grondig moet gebueren. De tijd is vooral een factor van de conditie van de boot in plaats van de grootte of leeftijd. We keuren in principe alle onderdelen welke getest kunnen worden of geven dit duidelijk aan.

Indien je een keuring laat uitvoeren, krijg je een keuringsrapport waar de algehele conditie van het schip staat neergeschreven. Zo weet je onmiddellijk of het schip voldoet aan je verwachtingen. Uw INS-surveyor zorgt er voor dat u een schip koopt zonder verrassingen. Je kan dus zeker zijn van wat je koopt.

Neen. De INS Nederland Yachtsurveyor is bijvoorbeeld HISWA Qualified yachtexpert en gecertificeerd VRT en EMCI expert taxateur. Deze certificaties garanderen de klant van de nodige expertise en kwaliteit. Ga altijd na of de surveyor die je wenst in te schakelen de nodige kennis en ervaring in huis heeft. Ons beroep is niet beschermd waardoor er grote verschillen tussen de surveyors bestaat. Is de surveyor aangesloten bij de bekende organisaties, dan kan u gerust zijn van uw keuze. Vraag ook steeds naar bijscholingen om zeker te zijn dat de surveyor up-to-date is met zijn kennis.

De keuringen en kosten zijn afhenkleijk van het type schip en de conditie ervan. Hierdoor is het onmogelijk een vast opgestelde prijslijst weer te geven. Vrijblijvend kunt u contact opnemen om de kosten te bespreken. In het algemeen gelden tot 15 meter prijzen per lengte zijnde tot 7 meter, tussen 7 en 10 meter en tussen 10 en 12,5 meter en tussen 12,50 en 15m. Voor schepen groter dan 15 meter maken we graag een specifieke offerte.

Omdat INS is aangeloten en certificeerd door HISWA (INS Nederland), VRT en EMCI en ook een accreditatie bezit van de rechtbank van Koophandel te Antwerpen zullen de rapportten door zowel binnen als buitenlandse verzekeringsmaatschappijen worden aanvaard.

Het is een geweldige kans om aan te voelen hoe de boot presteert. Om te voelen of de boot geschikt is voor jou als kapitein en of de motor en zijn algmeen prestaties zijn wat je er van zou verwachten . Het is ook de moment om de stuurinrichitng, besturingselelmenten en dergelijke te testen.

Het is aan te bevelen voor meeste keuringen dat het schip uit het water is. Echter is dit afhankelijk van de keuring. Neem contact op voor meer informatie.

Voor een aankoopkeuring raden we dit ten sterkte aan. Voor andere keuringen is dit minder noodzakelijk.